Yleisiä kysymyksiä

Miten lotion, emulsiovoide ja voide eroavat toisistaan?

Usein ihonhoitovalmisteet luokitellaan rasvasisältönsä mukaan seuraavasti:

  • Lotion: 13 – 15 % rasvaa
  • Kosteusvoide: 20 – 30 % rasvaa
  • Rasvainen emulsiovoide: noin 70 % rasvaa
  • Voide: noin 100 % rasvaa

*Lähde: tanskan dermatologit ja kirja ”Barneksem”

 

Onko ihoon kiinnitettävä erityistä huomiota etelänmatkojen aikana?

Aurinko ja vesi kuivattavat ihoa. Puhdista ihosi huolellisesti, jos olet viettänyt koko päivän rannalla. Käytä laadukkaita puhdistustuotteita. Perinteiset after sun -lotionit eivät yleensä riitä, jos ihosi on kovin kuiva. Käytä siinä tapauksessa auringonoton ns. jälkihoitoon mieluummin vartalovoidetta  tai korkean rasvapitoisuuden omaavaa emulsiovoidetta.

Tuleeko kesäisin käyttää muita ihonhoitotuotteita kuin talvisin?

Kesäisin riittää usein vähän vähemmän rasvaa sisältävä emulsiovoide/lotion kuin talvisin. Talvisaikaan tarvitaan puolestaan yleensä korkeahkon rasvapitoisuuden omaavaa emulsiovoidetta. Kaikki riippuu kuitenkin siitä, miten kuiva oma ihosi on. Parhaimmat valmisteet löytyvät loppujen lopuksi kokeilemalla.

Voiko sisäilma kuivattaa ihoa?

Kyllä voi. Näin käy etenkin talvisin, kun sisälämpötilaa yleensä nostetaan. Lämmin sisäilma kuivattaa ihoa ja lisää kosteuttavien ihonhoitotuotteiden tarvetta.

Miten minun tulisi huolehtia kasvojeni ihosta, jotta välttyisin kuivaihoisuudelta?

Luo itsellesi hyvät ihonhoitorutiinit ja huolehdi seuraavista toimista kaksi kertaa päivässä:

1) Huuhtele/poista huolellisesti kaikki mahdollinen meikki kasvoiltasi.

2) Pese kasvosi miedolla puhdistustuotteella, joka myös kosteuttaa ihoa.

3) Käytä kasvovoidetta, joka on tehokkaasti kosteuttava ja ravitseva. Näin ihosi pysyy pehmeänä ja joustavana.
Jos kasvoissasi on ärtyneitä tai kutiavia ihoalueita, voit esim. Levittää Decubal Anti-Itch Gel -geeliä kasvovoiteesi alle. Tämä geeli toimii tehokosteuttajana, ja lisäksi se lievittää kutinaa ja ärsytystä.

Mitä voin tehdä ennaltaehkäistäkseni ihoni kuivumista?

Voit itse asiassa tehdä paljonkin. Muista ainakin seuraavat:

  • Saippuat ja puhdistusaineet liuottavat ihosi luontaista rasvakerrosta. Jos käyt suihkussa usein, käytä samalla puhdistavaa ja uudelleenkosteuttavaa suihku- ja kylpyöljyä tavallisen suihkusaippuan sijaan.
  • Vältä turhan pitkät suihkut, kylvyt ja saunomiset sekä turhan lämpimien suihku- ja kylpyvesien käyttöä.
  • Pyri uudelleenkosteuttamaan ihoasi. Käytä laadukasta kosteusvoidetta 1 – 2 kertaa päivässä ja tarpeen vaatiessa useamminkin.
  • Huolehdi oikeanlaisesta voiteen levitystekniikasta. Käytä reilusti kosteuttavaa voidetta ja hiero voide ihoon pehmein ja pyörivin liikkein. Jatka kevyttä hierontaa kunnes voide on kokonaan imeytynyt ihoosi.
  • Laske huoneenlämpötilaa ja muista tuuletus. Lämmin ja kuiva sisäilma voi kuivattaa ihoasi.
  • Kosteuta ihoasi myös ”sisältäpäin” – juo riittävästi vettä!

Pitääkö ihoa suojata kylmältä?

Kovin kylmällä kelillä ihoa olisi mielellään suojattava rasvaisella emulsiovoiteella, jossa on vain vähän vettä. Muista myös peittää ja suojata ihoasi vaattein, kuten lapasten, pipon yms. avulla.

Miten yleistä kuivaihoisuus on näillä pohjoisilla leveysasteillamme?

Noin 50 % pohjoismaisesta väestöstä kokee ihonsa olevan kuiva tai herkkä. Talvisajan kylmät ilmat yleensä pahentavat vaivoja, jolloin kasvojen ja käsien iho on erityisen altis kuivumaan. Talvisin kuivaihoisuudesta kärsivät usein myös he, joilla ei normaalisti ole mitenkään kuiva iho.

Miksi toistuva peseytyminen ei ole hyväksi iholle?

Liiallinen tai liian usein toistuva suihkussa käynti tai käsienpesu voivat pahentaa kuivaihoisuuden oireita. Saippua ja vesi liuottavat ihon rasvakerrosta, jonka tehtävänä on estää liiallista kosteuden haihtumasta. Rasvaisen emulsiovoiteen tai lotionin käyttö suihkun jälkeen on tärkeää. Kuivaihoisuudesta kärsivän henkilön kannattaa myös pyrkiä lyhentämään suihkussa tai kylvyssä viettämäänsä aikaa sekä käyttämään tavallista viileämpää vettä.

Eroavatko miesten ja naisten ihot toisistaan?

Miesten iho on hieman paksumpaa kuin naisten. Jos kärsii kuivaihoisuudesta, tällä erolla ei kuitenkaan ole kovin suurta merkitystä. Tärkeintä on käyttää ihon tarpeisiin soveltuvia tuotteita, jotka ovat ravitsevia ja kosteuttavia ja jotka edistävät ihon uusiutumista.

Miten usein minun tulee rasvata ihoani?

Käytä voiteita niin usein kuin tarvitset ja vähintään joka kerta suihkun, kylvyn tai saunomisen jälkeen.

Minkälaisen voiteen minun tulisi valita?

Valitse se emulsiovoide tai voide, joka sinusta tuntuu kaikkein miellyttävimmältä. Voiteen tulee tuntua hyvältä ja miellyttävältä ihollasi.

 

Voiko voidetta käyttää niin paljon, että iho tulee siitä riippuvaiseksi?

Tämä on seikka, josta keskustellaan ja jota parhaillaan tutkitaan. Tutkimukset suoritetaan yleensä normaalin ihon omaavilla henkilöillä, joilla ihon rasvantuotanto on normaali. Tällaisissa tapauksissahan voisi olla ajateltavissa, että iho saattaisi tulla riippuvaiseksi voiteesta. Jos iho sen sijaan on kuiva, se ei tuota riittävästi rasvaa. Tällöin voidetta tarvitaan ihon oman suojakerroksen pitämiseksi ehjänä niin, että kostetus pysyy ihossa. Tästä syystä emulsiovoiteen/voiteen käyttö on välttämätöntä, jos ihosi on kuiva tai erittäin kuiva.

 

Mitä voin tehdä, kun ihoni on niin kuiva, että se kutiaa ja melkein halkeilee?

Huolehdi siitä, että annat ihollesi riittävästi rasvaa ja kosteutta. Monista muista ihonhoitotuotesarjoista poiketen, suurin osa Decubal-tuotteista omaa korkean rasvaprosentin ja ne auttavat ihoa säilyttämään kosteutensa. Tämän em. ominaisuutensa lisäksi tuotteemme ovat myös erittäin hyvin ihoa kosteuttavia.

Onko teillä ihon rypistymistä ehkäiseviä tuotteita?

Yksikään Decubal-valmiste ei ehkäise ihon rypistymistä. Kosteuttavat voiteet ovat kuitenkin yleisesti ottaen iholle eduksi, sillä ne lisäävät ihon joustavuutta ja kimmoisuutta. Ryppyjen ja juonteiden osasyynä on nimittäin se, että ihon kyky tuottaa riittävästi rasvoja kosteutensa ylläpitämiseksi vähenee iän myötä. Tämä puolestaan johtaa ihon kuivumiseen ja ns. kuivuusryppyjen syntyyn.

Miksei teillä ole erityisesti lapsille suunnattuja valmisteita?

Emme ole kehittäneet erityisesti lapsille suunnattua tuotesarjaa, koska nykyiset tuotteemme soveltuvat koko perheen käyttöön. Valmisteet sopivat lapsillekin, sillä ne ovat mietoja ja hajusteettomia, eivätkä ne sisällä parabeeneja tai väriaineita.

Voiko Decubal-valmisteita käyttää pienten lasten ihonhoitoon?

Kyllä voi, varsin hyvin. Decubal-tuotteita on ollut markkinoilla jo yli 30 vuoden ajan, ja valmisteita on jo pitkään käytetty sekä pienten lasten että vauvojen ihonhoitoon. Tuotteemme ovat mietoja ja hajusteettomia ja ne on kehitetty myös kaikkein herkimmille iholaaduille sopiviksi.  Esimerkiksi Decubal Clinic Cream , joita suosittelemme erityisen kuivien ihoalueiden, kuten jalkojen ja jalkapohjien, käsien ja vauvan vaippa-alueen ihon hoitoon. Em. voiteet sopivat myös, jos esim. kylmä keli on aiheuttanut lapselle punaista ihottumaa suun ympärille. Tähän tarkoitukseen sopii myös Decubal lips and dry spots balm, joka on ihoa tehokkaasti pehmentävä voide.

Voiko Decubalia käyttää liian usein tai liian paljon?

Ei voi. Decubal-tuotteet ovat mietoja ja hajusteettomia eivätkä ne sisällä turhia lisäaineita. Näin ollen valmisteet sopivat kuivan ihon säännölliseen hoitoon.

Sisältääkö jokin Decubal-tuote parabeeneja?

Ei, yksikään Decubal-valmiste ei sisällä parabeeneja.

Ovatko kaikki Decubal-tuotteiden sisältämät ainesosat ympäristöystävällisiä?

Kaikkien Decubal-tuotteiden ainesosat ovat EU:n kosmetiikkalainsäädännön mukaisesti hyväksyttyjä aineita.

Näytetyt tuotteet